lørdag 25. september 2010

Forfatteren Lars Mytting kommer til Katta den 22/11Foto: Lars Myttings hjemmeside (http://www.larsmytting.net/Start.html)

"Men det ville gå over med Elise. Han hadde lært seg hvordan. F-150en hadde nådd fjellovergangen nå, og han hev kassetten ut av vinduet, lot bakdekkene mose den mot oljegrusen så plasten sprutet. I bakspeilet så han båndet blåse i kveiler innover fjellet. Fra hanskerommet fant han en kassett med bare én sang på. Goodbye med Steve Earle, om igjen og om igjen på hele A-sida. Samme sang på B-sida, med Emmylou Harris.

Han var glad ingen visste om denne kassetten. En time med den, F-150en og sigaretter. Tilbake på stasjonen, ned i smøregrava, under en bil.

Og så ville hun begynne å gå i oppløsning. Hun ville forsvinne i baklysene til en bil nedover riksveien, forsvinne i et surt svar til en kunde, forsvinne i tennplugger han hev i søpla.

En dag ville han stå opp uten å tenke på om odelsjenter kom tilbake eller ei.

Og hun ville være borte.

Som et sparklet rusthull i bæreramma."

Slik beskriver Lars Mytting kjærlighetssorg i boka Hestekrefter (s.24).

Lars Mytting er fra Fåvang, han har skrevet to romaner, den siste har kommet ut nylig og heter Vårofferet og finner sted på en militærleir i Gudbrandsdalen. Mytting har god greie på alle typer billitteratur, han mekker selv og den første boka Hestekrefter foregår ut i fra en bensinstasjon som hovedpersonen Erik eier. Mytting skal holde foredrag for Kjøretøy- og Industriteknologigruppa. Les mer om Mytting på hans hjemmeside: http://www.larsmytting.net/Start.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar